Zacusca de vinete

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 18 Sep 2010 | 8877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cantitate
  • 5x720 g
  • 3 kg vinete
  • 1,5 kg rosii
  • 1,5 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovii
  • 750 ml ulei
  • sare,piper,foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe razatoare sau prin masina de tocat.Rosiile se pun intr-o oala cu apa clocotita si se mai lasa 5 min pe foc,se decojesc si se trec prin masina de tocat.

Intr-o cratita mare/ciaun se pune uleiul si ceapa.Cand ceapa s-a inmuiat se adauga morcovul si se mai lasa 10 min,amestecand incontinuu,apoi se adauga ardeiul dat prin masina de tocat,vinetele tocate, si rosiile.Zacusca se tine pe foc mic(amestecand des)pana incepe uleiul sa iasa la suprafata.
Borcanele se sterilizeaza in cuptor,se toarna zacusca lasand spatiu de 2 degete si se dau la cuptor 30-40 de min la foc mediu-mic.
Se scot borcanele din cuptor si se pune deasupra 1-2 lg de ulei incalzit si se infileteaza capacele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Laly 1

18.09.2010, 23:51

Ce bunatate,vin si eu la o portie

Corinuta 1

19.09.2010, 17:26

imi placeee! doar ca eu pun bulion n loc de rosii

ionix 1

20.09.2010, 15:41

@Rivka... nah, n-are timp frate-miu nici sa respire... munceste-n draci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun